Arrangementen

HOTELARRANGEMENT

Al 89 jaar staat de tweede zondag in september in Lichtenvoorde in het teken van het Bloemencorso. Metershoge wagens met miljoenen dahlia’s in prachtige kleuren, figuratie en muziek zorgen voor een b(l)oeiend spektakel. Wilt u een kijkje achter de schermen bij het op één na grootste Bloemencorso ter wereld combineren met een weekendje weg in de Achterhoek? Boek dan ons hotelarrangement.

In samenwerking met Hotel ’t Zwaantje en Herberg Erve Kots (Lievelde) bieden wij u een uniek en aantrekkelijk arrangement aan.
Het arrangement bestaat uit:

- 2 overnachtingen met uitgebreid ontbijtbuffet
- 1x drie gangen menu* op de dag van aankomst
- presentatie / rondleiding corsogroepen
- entreekaart Bloemencorso incl. gratis parkeren
- tribunekaart Bloemencorso
- toegang tot tentoonstellingsterrein
- Brochure 'Bloemenroutes Oost Gelre'

Kosten hotelarrangement
De kosten voor dit arrangement bedragen: € 150,00 per persoon

Hotel ’t Zwaantje**
Hotel ‘t Zwaantje is centraal gelegen op vijf minuten lopen van het centrum van Lichtenvoorde. U bevindt zich dus midden in het feestgedruis! Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant met een goede keuken en gezellige terrassen. www.zwaantje.com

Herberg Erve Kots
Herberg Erve Kots ligt zo’n 4 km buiten Lichtenvoorde. Deze oud-Saksische herberg met gezellig restaurant beschikt sinds kort over een sfeervol logement. Erve Kots is tevens een openlucht museum met een 'brouwhoes' waar nog steeds bier gebrouwen wordt. www.ervekots.nl

Reserveren Hotelarrangement
- ’t Zwaantje: +31 (0)544 371 236 – info@zwaantje.com
- Erve Kots: +31 (0) 544) 37 16 91 – info@ervekots.nl

Informatie over het hotelarrangement:
VVV, Markt 11a, 7131 DG Lichtenvoorde - +31 (0)544 375 775 – info@vvvlichtenvoorde.nl - www.vvvlichtenvoorde.nl

BLOEMENROUTES OOST GELRE

De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde stippelt jaarlijks een dahlia fiets- & wandelroute uit. De route loopt rondom Lichtenvoorde langs prachtige dahliavelden en dwars door ons befaamde Achterhoekse coulisselandschap. Langs wagenbouwerslocaties waar hard wordt gewerkt aan de bouw van de nieuwe wagens voor het corso. 

Bloemenroutes Oost Gelre
Maar... Er was behoefte aan meer. Méér routes, meer natuur, meer beleven en dus meer genieten! Om het hele seizoen te kunnen genieten van onze prachtige omgeving zijn er nu zeven bijzondere bloemenroutes gebundeld in een brochure. Alle routes (met verschillende lengtes) voeren u langs unieke plekjes en spots die zelfs bij veel locals totaal onbekend zijn! 

Brochure 'Bloemenroutes Oost Gelre' kopen?
De brochure is voor € 3,95 verkrijgbaar bij de VVV Oost Gelre
VVV-vestiging Lichtenvoorde: Markt 12a - tel. 0544- 375 775
VVV-vestiging Groenlo: Kevelderstraat 1 - tel. 0544-461 247 

De brochure is tot stand gekomen in samenwerking met Achterhoek Toerisme en de Gemeente Oost Gelre. 


Even heerlijk bijkomen!
Alle bloemenroutes starten en eindigen op de Markt in Lichtenvoorde. Heeft u naar afloop zin in een drankje en/of wilt u een hapje eten? Op de Markt vindt u de volgende horecagelegenheden: Grand Café Markt5 - Drank- en spijslokaal Markant - Brul Wine Beer Bites en Cafetaria Bram. In de directe omgeving van de Markt vindt u Achterhoek Steakhouse Beef n Bone en Restaurant De Leeuw
Wij wensen u alvast héél veel fiets- en wandelplezier!


BUURTEN BIJ DE BOUWERS

Wilt u een kijkje achter de schermen bij het bouwen van de corsowagens? Grijp dan deze unieke kans en boek ons 'Buurten bij de Bouwers' arrangement! 

Onder begeleiding van onze gids brengt u tijdens het corsoweekend, op zaterdagmiddag 8 september, een bezoek aan een tweetal bouwlocaties. U raakt gegarandeerd in de ban van de corsobouw. Uw bewondering en waardering groeit met de minuut zodra u hoort wat er allemaal schuilgaat achter de bouw van zo'n dahliareus op wielen. Van maquette naar laswerk en van techniek tot spektakelstuk; u leert vanmiddag het nodige over het bouwen van een corsowagen.

De rondleiding begint zaterdag 8 september om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur.
Kosten: 5 euro per persoon.
RESERVEER NU !