Bezoekersinfo

ENTREE & TRIBUNE

Entreekaart: €7,50 per persoon (incl. programmaboekje) t/m 16 jaar gratis
Tribunekaart: €7,50 per persoon
Combikaart entree & tribune: €15,- per persoon
Entree tentoonstellingsterrein: € 2,50 per persoon kinderen t/m 16 jaar gratis
OV-busarrangement* € 9,- per persoon

KAARTEN BESTELLEN

Entreekaarten

Entreekaarten (sta plaats) zijn in de voorverkoop (t/m dinsdag 5 september 2017) verkrijgbaar via deze website. U kunt t/m zaterdag 9 september ook voor kaarten terecht bij de VVV Lichtenvoorde (Markt 11a).

Op corsozondag 10 september kunt u een entreekaart kopen bij één van de kassapunten die rondom Lichtenvoorde zijn opgesteld. Entree tot ons corso is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar.

Tribunekaarten
Tribunekaarten zijn in de voorverkoop (t/m dinsdag 5 september 2017) verkrijgbaar via deze website. Er zijn tribunekaarten te koop voor de vijf tribunes aan de Varsseveldseweg en de Richterslaan. Tribunekaarten geven u uitsluitend recht op een tribuneplaats, niet op entree. U kunt t/m zaterdag 9 september ook voor tribunekaarten terecht bij de VVV Lichtenvoorde (Markt 11a).

Op corsozondag 10 september zijn tribunekaarten, mits nog voorradig, alleen verkrijgbaar bij de tribunes. De plaatsen zijn niet genummerd. Bij aankomst wordt u een plaats toegewezen. De eerste rij van iedere tribune wordt vrijgehouden voor minder valide mensen. Naast de tribunes aan de Richterslaan bevindt zich een vrije zone voor mensen met een rolstoel.

* Wilt u reizen met het openbaar vervoer? Kijkt u dan zeker even bij arrangementen voor ons
  aantrekkelijke Arriva OV- busarrangement


Op al onze entree en tribune kaarten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

ROUTEBESCHRIJVING

Komend vanaf Arnhem - Doetinchem (A12, A18, N18)
Komend vanuit de richting Arnhem - Doetinchem, snelweg A18, rijdt u richting Varsseveld. Aan het eind van de snelweg, bij de stoplichten, gaat u rechtsaf, richting Varsseveld / Enschede. Bij het derde stoplicht (na 8 km) bereikt u Lichtenvoorde, hier slaat u rechtsaf om het centrum te bereiken en linksaf om te parkeren op de speciale parkeerplaatsen.
Navigatie: Zieuwentseweg 26

Komend vanaf Enschede - Groenlo (N18)
Komend vanuit de richting Enschede - Groenlo rijdt u richting Lichtenvoorde. U neemt de afslag links naar Aalten - Bocholt, op de kruising rechts afslaan de Vragenderweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Dieselstraat 4

Komend vanaf Bocholt - Aalten (N313)
Komend vanuit de richting Bocholt - Aalten rijdt u rechtdoor over de rotonde, daarna eerste kruising links de Vragenderweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Dieselstraat 4

Openbaar Vervoer
Het Bloemencorso Lichtenvoorde is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Heeft u plannen om het corso per bus en/of trein te bezoeken, maak dan gebruik van het zéér aantrekkelijke OV arrangement dat wij in samenwerking met vervoersorganisatie Arriva hebben samengesteld. Klik HIER voor informatie & om kaarten te bestellen.

Bussen
In verband met een goede doorstroming en het oog op de veiligheid van onze bezoekers vragen wij buschauffeurs te navigeren via de N18- Richterslaan. U wordt ter plaatse vanaf de betreffende kassapost door onze vrijwilligers begeleid naar speciale parkeerplaatsen.

WEBSHOP

In onze  WEBSHOP hebben we, naast entree- en tribunekaarten, ook de diverse (jaarlijkse) videoregistraties van de corso's vanaf 1987 te koop. Heeft u een speciale herinnering aan een bepaald corso of zoekt u een origineel cadeau? Bestel dan een of meerdere DVD's in onze online shop. 

Wilt u het corsogevoel uitdragen en een gele corsovlag in uw vlaggenmast knopen?
U vindt ze in onze webshop!

 

PARKEREN

In de directe omgeving van de corsoroute zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. De parkeerkosten zijn € 2,50

Invaliden:
Op vertoon van de Algemene Invaliden Parkeerkaart kunt u met de auto de kassa passeren. Betaling van entree is voldoende. De invalidenparkeerplaatsen zijn gelegen bij:

Scholengemeenschap Marianum (Wentholtpark)
Navigatie: De Rode van Heeckerenstraat 1

Het Ludgerhof (voormalig kerkplein)
Navigatie: Ludgerhof 2

Albert Heijn (parkeerplaats)
Navigatie: Carel Looierstraat 3

OPTOCHT

Plattegrond optocht Bloemencorso Lichtenvoorde

De corsoroute heeft een lengte van 2,5 km. Op bovenstaande plattegrond is de corsoroute in het groen aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribunes (A,B & C aan de Varsseveldseweg; D & E aan de Richterslaan).

De optocht start om 14.00 uur en doet de volgende straten in Lichtenvoorde aan:

 • Gert Reindersstraat (tentoonstellingsterrein)
 • Varsseveldseweg (tribunes)
 • Esstraat
 • Richterslaan (tribunes)
 • Lievelderweg
 • Aaltenseweg
 • De Rode van Heeckerenstraat
 • Bronckhorststraat
 • Gert Reindersstraat (Tentoonstellingsterrein)

Corsopresentatoren
Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen u allerlei interessante zaken over de corsowagens en de (show)korpsen die aan u voorbij trekken. Een extra reden om comfortabel plaats te nemen op een van onze tribunes. U beleeft het corso nog intenser, doordat u extra inzicht krijgt in de achtergronden van het Bloemencorso!


Toiletvoorzieningen

Toiletvoorzieningen kunt u vinden op de volgende plekken aan de corsoroute:

 • Op de parkeerplaats links naast het gemeentehuis
 • Op de Richterslaan ter hoogte van de tribunes
 • Op de parkeerplaats bij de Ludgerhof op de hoek Ludgerstraat/ Tongerlosestraat

MUZIEKKORPSEN

Muziekkorpsen "kleuren" onze optocht nog mooier! Onderstaand vindt u een opsomming van de deelnemende korpsen tijdens het afgelopen Bloemencorso op 11 september 2016 in volgorde van optreden.

1. Schutterij St. Switbertus
Sint Switbertus is in 1929 opgericht en is nog steeds een jonge vereniging waarbinnen het goed vertoeven is voor jong en oud. Met voor elk wat wils: sportief, creatief en actief. Bij St.Switberus is het plezierig muziek en show maken op een nog steeds groeiend niveau en onder deskundige leiding. De drumfanfare vormt samen met de majorettes, malletband en vendeliers de kopgroep die jaar in jaar uit het corso opent met muziek om u in de stemming te brengen. Dit is voor ons nog steeds een eer waarop we trots zijn.


2. Harmonie en drumband St. Caecilia
Harmonie en drumband St. Caecilia Lichtenvoorde is opgericht in het jaar 1900. De vereniging telt 70 leden waarvan 21 jonger dan 16 jaar. De vereniging ademt enthousiasme en sfeer. 


3. Arnhems Trompetterkorps
Het Arnhems Trompetterkorps bestaat sinds 1973 en heeft vele optredens verzorgd tijdens taptoes en parades in binnen en buitenland. Eén van de recente hoogtepunten vond plaats in 2013, het korps mocht op uitnodiging van het ‘Nationaal Comité Inhuldiging’ ’s avonds de opening verrichten van de Koningsvaart ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Sinds 2014 is het korps beloond met een promotie naar de hoogst haalbare divisie én een uitnodiging voor het NK waar ze in januari 2015 Nederlands Kampioen wisten te worden. U kunt genieten van de klanken van statige marsmuziek, vrolijke Polka’s en vele top 40 hits uit heden en verleden. De muzikale leiding is in handen van Marcus Kerpershoek.


4. True Creations
True Creations bestaat als dansgroep sinds 1998. Met groot succes want zij behaalden diverse titels in verschillende Latijns Amerikaanse zomerfestivals. Zij vinden een exotische uitstraling in mooie Braziliaanse sambakostuums belangrijk. Daarom hebben ze een  eigen atelier in Zoetermeer, waarde groep haar eigen kostuums maakt in de stijl van Rio de Janeiro.


5. Schutterij St. Sebastiaan Zieuwent-Mariënvelde i.s.m. Harmonie Zieuwent-    
    Mariënvelde

Schutterij St. Sebastiaan Zieuwent-Mariënvelde, uit 1945, bestaat uit muzikanten en vendeliers en telt 150 leden, waarvan er 30 actief zijn. Als schutterij zijn zij zeer actief bij alle regionale evenementen en neemt zij deel aan regionale schuttersconcoursen. Het korps treedt regelmatig op met de Harmonie Zieuwent-Mariënvelde. De instructeur is Johan Kremer en de tambour-maître is André Stortelder.

De Harmonie Zieuwent-Mariënvelde,  uit 1929, telt momenteel ongeveer vijftig spelende leden. De vereniging heeft gezamenlijk met de Harmonie St. Agatha uit Harreveld een leerlingenorkest. Dit orkest staat onder leiding van Bart Klerken uit Baarlo. De Harmonie verzorgt jaarlijks volop concerten gericht op jong en oud. Het orkest staat ook onder leiding van Bart Klerken.


6. Showband KDO Groessen 
Showband K.D.O. staat voor Kunst Door Oefening en is opgericht op 15 augustus 1966. KDO is een snelgroeiende, actieve en dynamische vereniging uit Groessen. Inmiddels bestaat de band uit bijna 50 spelende leden en treden zij op in binnen- en buitenland. Het repertoire bestaat uit veelzijdige composities van bekende artiesten. Een bekende arrangeur in de taptoewereld, Michel Smeets, heeft de muziek voor Showband KDO geschreven. Naast de Showband beschikt KDO sinds 2010 ook over een jeugdband Showband Jong KDO van zo’n 20 leden.


7. Showband La Vaillante
Showband La Vaillante uit Frankrijk was al meerdere keren te gast in Lichtenvoorde…  Hun inbreng smaakt naar méér. Showband La Vaillante is opgericht in 1906 en heeft reeds tal van internationale optredens verzorgd. Ik kan u verzekeren, deze lijst met optredens is ongekend groot te noemen.  


TENTOONSTELLING

Na afloop van het corso, omstreeks 16.30 uur, worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingterrein aan de Gert Reindersstraat. Dit terrein is 's avonds sfeervol verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot circa 23.00 uur. In het programmaboekje 'Corso Inzicht' vindt u een plattegrond van de corsoroute. Op de plattegrond staat ook het tentoonstellingsterrein vermeld. U heeft toegang via de Pastoor Sandersstraat.

Entree tentoonstelling:
Een entreekaart voor het tentoonstellingsterrein kost € 2.50 per persoon en is geldig op de dag van afgifte. Entree is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Entreekaarten zijn uitsluitend ter plaatse aan de kassa verkrijgbaar.

Openingstijden tentoonstellingsterrein:
Zondag 10 september 2017 16.30 - 23.00 uur.
Maandag 11 september 2017 12.00 - 22.00 uur.


Op maandagochtend, na de prijsuitreiking, rijden de wagens nogmaals de route die ze zondags hebben afgelegd. Omstreeks 10.00 uur komen de wagens weer aan op het tentoonstellingsterrein alwaar om 10.00 uur het traditionele vogelschieten begint. Nadat de versierde houten vogel eraf is geschoten en de schutterskoning(in) bekend is, wordt het terrein vanaf 12.00 uur tot circa 22.00 uur weer opengesteld voor het publiek.

CORSO NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes rondom het Bloemencorso Lichtenvoorde? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (onderaan deze webpagina) en u ontvangt vanaf nu automatisch alle highlights over ons corso!

Klik hier voor onze laatste nieuwsbrief !