Bezoekersinfo

VEEL GESTELDE VRAGEN

Klik hier --> Veel Gestelde Vragen

ENTREE & TRIBUNE

Alle online ticketprijzen zijn exclusief € 1,00 servicekosten per stuk

Entreekaart in voorverkoop (online): € 8,00 per persoon (incl. programmaboekje) - t/m 16 jaar gratis
Entreekaart aan de kassa: € 10,00 per persoon (incl. programmaboekje) - t/m 16 jaar gratis
Tribunekaart: € 10,00 per persoon
Entree tentoonstellingsterrein: € 3,00 per persoon kinderen t/m 16 jaar gratis

KAARTEN BESTELLEN

Entreekaarten
Entreekaarten (sta-plaatsen) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de ticketpagina op deze website. 

Op corsozondag 10 september kunt u een entreekaart kopen bij één van de kassapunten die rondom Lichtenvoorde zijn opgesteld. Entree tot ons corso is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar.

Tribunekaarten 
We hebben drie tribunes:

 • Tribune A, Varsseveldseweg ('De Klinke')
 • Tribune B, Varsseveldseweg ('Antoniushove')
 • Tribune C, Richterslaan

Tribunekaarten geven u uitsluitend recht op een tribuneplaats, NIET op entree.

Onze tribunes beschikken over kuipstoeltjes. De plaatsen zijn niet genummerd. De eerste rij van iedere tribune wordt vrijgehouden voor minder valide mensen. Naast de tribunes aan de Richterslaan bevindt zich een vrije zone voor mensen met een rolstoel. 

Tribunekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via deze website. Op corsozondag 10 september zijn tribunekaarten, mits nog voorradig, alleen verkrijgbaar bij de tribunes. 

Op al onze entree- en tribunekaarten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.


ROUTEBESCHRIJVING

Komend vanaf Arnhem - Doetinchem (A12, A18, N18)
Komend vanuit de richting Arnhem - Doetinchem, snelweg A18, rijdt u richting Varsseveld. Aan het eind van de snelweg, bij de stoplichten, gaat u rechtsaf, richting Varsseveld / Enschede. Bij het vierde stoplicht (na 8 km) bereikt u Lichtenvoorde Zuid. Hier slaat u linksaf om te parkeren op de speciale parkeerplaatsen. Blijf hiervoor de borden volgen.
Navigatie: Lichtenvoorde, Zuid

Komend vanaf Enschede - Groenlo (N18)
Komend vanuit de richting Enschede - Groenlo rijdt u richting Lichtenvoorde. U neemt de afslag links naar Aalten - Bocholt, op de derde rotonde rechts afslaan de Aaltenseweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Aaltenseweg 86

Komend vanaf Bocholt - Aalten (N313)
Komend vanuit de richting Bocholt - Aalten rijdt u via de N313 tot aan de kruising met de Nijhofsweg (Domme Aanleg). U gaat hier linksaf en vervolgens direct rechts naar de Lichtenvoordestraatweg. Blijf de borden volgen.
Navigatie: Aaltenseweg 86

Openbaar Vervoer
Het Bloemencorso Lichtenvoorde is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Voor informatie en een routeplanning verwijzen wij u graag naar arriva.nl of 9292.nl. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Arriva op telefoonnummer: 0900-2022022.

Bussen
In verband met een goede doorstroming en het oog op de veiligheid van onze bezoekers vragen wij buschauffeurs te navigeren via de N18- Richterslaan. U wordt ter plaatse vanaf de betreffende kassapost door onze vrijwilligers begeleid naar speciale parkeerplaatsen.

PARKEREN

In de directe omgeving van de corsoroute zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. De locatie van deze parkeerplaatsen vindt u onder het kopje routebeschrijving en is tevens op de kaart hieronder weergegeven. De parkeerkosten zijn € 3,00. Wij vragen u om het liefst gepast contant te betalen.

Invaliden:
Op vertoon van de Algemene Invaliden Parkeerkaart kunt u met de auto de kassa passeren. Betaling van entree is voldoende. De invalidenparkeerplaatsen zijn gratis en zijn gelegen bij:

Scholengemeenschap Marianum (Wentholtpark)
Navigatie: De Rode van Heeckerenstraat 1

Het Ludgerhof (voormalig kerkplein)
Navigatie: Ludgerhof 2

Albert Heijn (parkeerplaats)
Navigatie: Carel Looierstraat 3

OPTOCHT

De corsoroute heeft een lengte van 2,5 km. Op bovenstaande plattegrond is de corsoroute in het groen aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribunes (A en B aan de Varsseveldseweg en tribune C aan de Richterslaan).


De optocht start om 14.00 uur en doet de volgende straten in Lichtenvoorde aan:

 • Gert Reindersstraat (tentoonstellingsterrein)
 • Varsseveldseweg (tribunes A en B)
 • Esstraat
 • Richterslaan (tribune C)
 • Lievelderweg
 • Aaltenseweg
 • De Rode van Heeckerenstraat
 • Bronckhorststraat
 • Gert Reindersstraat (Tentoonstellingsterrein)

Corsopresentatoren
Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen u allerlei interessante zaken over de corsowagens en de (show)korpsen die aan u voorbij trekken. Een extra reden om comfortabel plaats te nemen op een van onze tribunes. U beleeft het corso nog intenser, doordat u extra inzicht krijgt in de achtergronden van het Bloemencorso!

Toiletvoorzieningen
Toiletvoorzieningen kunt u vinden op de volgende plekken aan de corsoroute:

 • Op de parkeerplaats links naast het gemeentehuis
 • Op de Richterslaan ter hoogte van de tribunes (tevens invalidentoilet).
 • Op de parkeerplaats bij de Ludgerhof op de hoek Ludgerstraat/ Tongerlosestraat

MUZIEKKORPSEN

Muziekkorpsen "kleuren" onze optocht nog mooier! Onderstaand vindt u een opsomming van de korpsen die tijdens het Bloemencorso in 2023 gaan optreden. 

SHOW- & MARCHINGBAND VIOS (Mijdrecht)
zal het corso openen op 10 september om 14.00 uur.

Show- & Marchingband VIOS is een ambitieus korps, opgericht in 1900, dat staat voor: Vooruitgang Is Ons Streven. 
Ze zichten zich op taptoes en straatparades in zowel binnen- als buitenland. Met een repertoire van populaire, energieke muziek en het fris en strak ogende paarsblauwe uniform, laten ze zien dat een Marchingband helemaal van deze tijd is.
De wervelende straatshows en het muzikale feest dat VIOS met de taptoeshow ‘Let’s Dance!’ bouwt, passen geheel in dit beeld. De pakkende arrangementen zijn, gecombineerd met een mooie choreografie, een aanrader voor elke taptoe. 
Tambour-maître van Show- & Marchingband VIOS is John Mayenburg. 


LUMIO (Lichtenvoorde) 

Muziekvereniging Lumio uit Lichtenvoorde is blij dat ze ook dit jaar weer haar muzikale steentje kan bijdragen aan het bloemencorso. Samen met de vendeliers en begeleid door enkele slagwerkers van St. Switbertus zetten de muzikanten van Lumio hun beste beentje voor om dit bloemenspektakel te omlijsten met vrolijke feestmuziek. 
Lijkt het je ook gezellig om samen muziek te maken? Kom dan gerust en geheel vrijblijvend langs tijdens één van onze repetities op maandagavond in de Swite. Iedereen is welkom, of je nu muzikale ervaring hebt of niet.
Geniet van alle prachtige bloemenwagens, figuranten en vooral ook van onze muziek; gezellige kermisdagen toegewenst! 


SHOWBAND TAKOSTU STIENS (Stiens)

De in 1995 opgerichte Showband Takostu Stiens is uitgegroeid van dorpsdrumband tot een nationaal en internationaal bekende showband. Inmiddels is Takostu te gast geweest tijdens de grootste en bekendste taptoes en corso’s in heel Nederland.  
Door een strak optreden gecombineerd met improvisatie, humor en flexibiliteit, weet Takostu het publiek telkens weer te boeien met afwisselende muziek en spetterende shows. Ze bestaan momenteel uit 35 jonge leden met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. De samenstelling van het instrumentarium is vrij uniek te noemen: slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten en mallets en daardoor hebben ze een eigen Takostusound gecreëerd. 
Tambour-maître van Showband Takostu is Jente Visser. 


KAMPER TROMPETTERKORPS (Kampen)

Uit Kampen komt de succesvolle showband Het Kamper Trompetter Korps (KTK). Ze hebben een herkenbare stijl en sound die zich laat kenmerken door ‘Groove, Dynamiek en Vernieuwing’. 
De band werd in 1951 door de plaatselijke politie opgericht en is sindsdien niet meer uit het straatbeeld van Kampen weg te denken. Als blijk van waardering voor alles wat het KTK voor de stad heeft betekend, ontvingen ze als eerste vereniging ooit de Zilveren Legpenning van de Stad Kampen. De bekendheid van deze showband gaat inmiddels veel verder dan Kampen en Nederland alleen. 
Diverse nationale en Europese titels, prijzen en erkenningen geven extra glans aan de rijke geschiedenis van deze showband. Naast straatparades en taptoes is de band breed inzetbaar voor evenementen, festivals en feesten. 


DRUM- EN SHOWBAND ADEST MUSICA (Sassenheim)

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim is opgericht in 1952. Anno 2023 telt Adest Musica ruim 60 muzikanten en horen ze tot de nationale en internationale top. Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) werd dit opnieuw bewezen. Zowel de mars als de show verdienden een top 10 notering.  
Met het WMC showproduct Angels & Demons werd een volgende fase in de mars- en showsector bereikt. Technisch hoogstaande muziek wordt gecombineerd met een kwalitatief hoogstaande choreografie. Adest Musica vat dit samen door het kernbegrip The Next Level. 
Ad Est Musica betekent ‘zoveel als er zit muziek in’. Met het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show, laat het korps een onuitwisbare indruk achter.   
TENTOONSTELLING

Na afloop van het corso, omstreeks 16.30 uur, worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingterrein aan de Gert Reindersstraat. Dit terrein is 's avonds sfeervol verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot circa 23.00 uur. In het programmaboekje 'Corso Inzicht' vindt u een plattegrond van de corsoroute. Op de plattegrond staat ook het tentoonstellingsterrein vermeld. U heeft toegang via de Hendrik Leemreizestraat.

Entree tentoonstelling:
Een entreekaart voor het tentoonstellingsterrein kost € 3,00 per persoon en is geldig op de dag van afgifte. Entree is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Entreekaarten zijn uitsluitend ter plaatse aan de kassa verkrijgbaar.


Openingstijden tentoonstellingsterrein:
Zondag   10 september 2023 16.30 - 23.00 uur.
Maandag 11 september 2023 12.00 - 22.00 uur.

Op maandagochtend, na de prijsuitreiking, rijden de wagens nogmaals de route die ze zondags hebben afgelegd. Omstreeks 10.00 uur komen de wagens weer aan op het tentoonstellingsterrein alwaar om 10.00 uur het traditionele vogelschieten begint. Nadat de versierde houten vogel eraf is geschoten en de schutterskoning(in) bekend is, wordt het terrein vanaf 12.00 uur tot circa 22.00 uur weer opengesteld voor het publiek.

CORSOBOEKJE

Hier ons programmaboekje digitaal. In pdf-vorm.

DAHLIAFIETSROUTE

Zin om een hele mooie nieuwe route te fietsen en eens te zien waar de corsogroepen hun dahlia's telen die ze voor de corsowagens gebruiken? Komt dat even goed uit! Dan moet je deze dahliafietsroute hebben. Klik op deze link om de pdf van de route 2023 te openen of scan de QR code zodat u de fietsroute online op uw mobiel heeft.De route is ongeveer 35 km lang en komt langs alle 18 dahliavelden van de verschillende corsogroepen. Deze route is het meest geschikt om te fietsen in juli, augustus en september, want dan staan de dahlia's in bloei. De start is bij de corsotuin aan de Richterslaan in Lichtenvoorde.

GROEPEN

Het Bloemencorso is erg geschikt om met een groep te bezoeken. 

Touringcars:
Speciaal voor touringcarbussen is dicht bij tribune C) een ruime parkeerplaats. In overleg met de organisatie kunnen busgezelschappen zelfs tot aan de tribunes worden gebracht en gehaald. Verder zijn er (tribune)plaatsen voor minder validen en rolstoelers. Horeca en (invaliden)toiletten zijn langs de route.


Wensen
Heeft u specifieke wensen, of vragen, neemt u dan contact met ons op. Daar waar mogelijk werken wij daar graag aan mee. Wij hechten er veel waarde aan dat uw dag- of weekendtrip naar Lichtenvoorde voor uw groep prettig verloopt.

Contact groepsboekingen / informatie: 
arrangementen@bloemencorso.com
TOEGANG CORSOZONDAG

09.00 uur: start entreeheffing
- Wie na dit tijdstip Lichtenvoorde in wil, vragen wij bij de kassapost een entreekaart te kopen. 
- Wie met de auto of (brom)fiets komt mag doorrijden na aankoop van een entreekaart.

11.00 uur: de corsoroute wordt met hekken dichtgezet
- U mag niet op de afgesloten corsoroute rijden, neem een andere route.
- De BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) houden toezicht en kunnen handhavend optreden. 
- Oversteken van de route mag wel. We vragen uw medewerking om de hekken weer te sluiten. 
- Na 12.30 uur is oversteken van de route niet meer mogelijk om reden van (verkeers)veiligheid.

12.00 uur: geen auto’s meer Lichtenvoorde in
- Dit geldt in principe voor alle kassaposten.
- Uitzondering zijn de kassaposten Varsseveldseweg, Richterslaan en Aaltenseweg: mits u in het bezit bent van een doorlaatbewijs* geldig voor 1 persoon en 1 auto. Medepassagiers die geen doorlaatbewijs of entreekaart hebben moeten alsnog een entreekaart  kopen bij de kassa op die kruising.

*Doorlaatbewijs
Doorlaatbewijzen worden alleen uitgegeven aan personen die voor hun beroep in Lichtenvoorde moeten zijn. Zij kunnen deze op de vrijdagen voorafgaand aan het corso van 17:00 tot 18:00 uur afhalen bij hotel de Koppelpaarden aan de Rapenburgsestraat 20. De organisatie kan daar ook uw overige vragen beantwoorden. Let op, een doorlaatbewijs is niet hetzelfde als een entreekaart.

Lichtenvoorde uit en na 17.00 uur terug:
U kunt de gehele dag Lichtenvoorde uit via alle kassaposten. Het helpt ons enorm als u via de Varsseveldseweg, Richterslaan of Aaltenseweg gaat.

Lichtenvoorde vóór 09.00 uur uit en vóór 17.00 uur terug: 
U heeft een doorlaatbewijs nodig voor de terugweg (zie * hierboven).

Lichtenvoorde ná 09.00 uur uit en vóór 17.00 uur terug:
U krijgt een doorlaatbewijs bij de kassapost (vraag er zelf ook naar!). Hierbij geldt 1 doorlaatbewijs per persoon.

Invaliden:
Op vertoon van de invalidenkaart mag u, na aanschaf van een entreekaart per inzittende, met uw voertuig langs de kassaposten.

Sportverenigingen of andere groepen: 
Om vervoersbewegingen van groepen mensen goed te regelen s.v.p. het contactformulier op deze website invullen. Wij nemen dan contact met u op.