Bezoekersinfo

ENTREE & TRIBUNE

Entreekaart: €7,50 per persoon (incl. programmaboekje) t/m 16 jaar gratis
Tribunekaart (polsbandjes): €7,50 per persoon
Combikaart entree & tribune: €15,- per persoon
Entree tentoonstellingsterrein: € 2,50 per persoon kinderen t/m 16 jaar gratis

KAARTEN BESTELLEN

Entreekaarten
Entreekaarten (sta plaats) zijn in de voorverkoop (t/m dinsdag 3 september 2019) verkrijgbaar via deze website. U kunt t/m zaterdag 7 september ook voor kaarten terecht bij de VVV Lichtenvoorde (Markt 11a).

Op corsozondag 8 september kunt u een entreekaart kopen bij één van de kassapunten die rondom Lichtenvoorde zijn opgesteld. Entree tot ons corso is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar.

Tribunekaarten (polsbandjes)
Tribunekaarten zijn in de voorverkoop (t/m dinsdag 3 september 2019 ) verkrijgbaar via deze website.
Er zijn tribunekaarten te koop voor de twee tribunes aan de Varsseveldseweg (tribune A 'De Klinke' en tribune B 'Antoniushove') en een tribune aan de Richterslaan (tribune C). Tribunekaarten geven u uitsluitend recht op een tribuneplaats, niet op entree. U kunt t/m zaterdag 7 september ook voor tribunekaarten terecht bij de VVV Lichtenvoorde (Markt 11a).

Op corsozondag 8 september zijn tribunekaarten, mits nog voorradig, alleen verkrijgbaar bij de tribunes. De plaatsen zijn niet genummerd. Bij aankomst wordt u een plaats toegewezen. De eerste rij van iedere tribune wordt vrijgehouden voor minder valide mensen. Naast de tribunes aan de Richterslaan bevindt zich een vrije zone voor mensen met een rolstoel.

Op al onze entree en tribune kaarten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.


GROEPEN

Het Bloemencorso is erg geschikt om met een groep te bezoeken. 

Touringcars:
Speciaal voor touringcarbussen is dicht bij tribune C) een ruime parkeerplaats. In overleg met de organisatie kunnen busgezelschappen zelfs tot aan de tribunes worden gebracht en gehaald. Verder zijn er (tribune)plaatsen voor minder validen en rolstoelers. Horeca en toiletten zijn langs de route.


Wensen

Heeft u specifieke wensen, of vragen, neemt u dan contact met ons op. Daar waar mogelijk werken wij daar graag aan mee. Wij hechten er veel waarde aan dat uw dag- of weekendtrip naar Lichtenvoorde voor uw groep prettig verloopt.

Contactpersoon groepsboekingen / informatie: 
Annet Gierkink, pr@bloemencorso.com


ROUTEBESCHRIJVING

Komend vanaf Arnhem - Doetinchem (A12, A18, N18)
Komend vanuit de richting Arnhem - Doetinchem, snelweg A18, rijdt u richting Varsseveld. Aan het eind van de snelweg, bij de stoplichten, gaat u rechtsaf, richting Varsseveld / Enschede. Bij het derde stoplicht (na 8 km) bereikt u Lichtenvoorde, hier slaat u rechtsaf om het centrum te bereiken en linksaf om te parkeren op de speciale parkeerplaatsen.
Navigatie: Zieuwentseweg 26

Komend vanaf Enschede - Groenlo (N18)
Komend vanuit de richting Enschede - Groenlo rijdt u richting Lichtenvoorde. U neemt de afslag links naar Aalten - Bocholt, op de rotonde rechts afslaan de Vragenderweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Dieselstraat 4

Komend vanaf Bocholt - Aalten (N313)
Komend vanuit de richting Bocholt - Aalten rijdt u rechtdoor over de rotonde, daarna de volgende rotonde links de Vragenderweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Dieselstraat 4

Openbaar Vervoer
Het Bloemencorso Lichtenvoorde is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Voor informatie en een routeplanning verwijzen wij u graag naar arriva.nl of 9292.nl. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Arriva op telefoonnummer: 0900-2022022.

Bussen
In verband met een goede doorstroming en het oog op de veiligheid van onze bezoekers vragen wij buschauffeurs te navigeren via de N18- Richterslaan. U wordt ter plaatse vanaf de betreffende kassapost door onze vrijwilligers begeleid naar speciale parkeerplaatsen.

WEBSHOP

In onze  WEBSHOP hebben we, naast entree- en tribunekaarten, ook de diverse (jaarlijkse) videoregistraties van de corso's vanaf 1987 te koop. Heeft u een speciale herinnering aan een bepaald corso of zoekt u een origineel cadeau? Bestel dan een of meerdere DVD's in onze online shop. 

Wilt u het corsogevoel uitdragen en een gele corsovlag in uw vlaggenmast knopen?
U vindt ze in onze webshop!

 

PARKEREN

In de directe omgeving van de corsoroute zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. De parkeerkosten zijn € 2,50

Invaliden:
Op vertoon van de Algemene Invaliden Parkeerkaart kunt u met de auto de kassa passeren. Betaling van entree is voldoende. De invalidenparkeerplaatsen zijn gelegen bij:

Scholengemeenschap Marianum (Wentholtpark)
Navigatie: De Rode van Heeckerenstraat 1

Het Ludgerhof (voormalig kerkplein)
Navigatie: Ludgerhof 2

Albert Heijn (parkeerplaats)
Navigatie: Carel Looierstraat 3

OPTOCHT


De corsoroute heeft een lengte van 2,5 km. Op bovenstaande plattegrond is de corsoroute in het groen aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribunes (A & B aan de Varsseveldseweg en tribune C aan de Richterslaan).


De optocht start om 14.00 uur en doet de volgende straten in Lichtenvoorde aan:

 • Gert Reindersstraat (tentoonstellingsterrein)
 • Varsseveldseweg (tribunes A & B)
 • Esstraat
 • Richterslaan (tribune C)
 • Lievelderweg
 • Aaltenseweg
 • De Rode van Heeckerenstraat
 • Bronckhorststraat
 • Gert Reindersstraat (Tentoonstellingsterrein)

Corsopresentatoren
Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen u allerlei interessante zaken over de corsowagens en de (show)korpsen die aan u voorbij trekken. Een extra reden om comfortabel plaats te nemen op een van onze tribunes. U beleeft het corso nog intenser, doordat u extra inzicht krijgt in de achtergronden van het Bloemencorso!

Toiletvoorzieningen
Toiletvoorzieningen kunt u vinden op de volgende plekken aan de corsoroute:

 • Op de parkeerplaats links naast het gemeentehuis
 • Op de Richterslaan ter hoogte van de tribunes
 • Op de parkeerplaats bij de Ludgerhof op de hoek Ludgerstraat/ Tongerlosestraat

MUZIEKKORPSEN

Muziekkorpsen "kleuren" onze optocht nog mooier! Onderstaand vindt u een opsomming van de korpsen die tijdens het Bloemencorso 2018 bij ons optraden. Zodra bekend, informeren wij u uiteraard over de optredende korpsen tijdens het komende corso op zondag 8 september 2019.

Schutterij St. Switbertus

SWITBERTUS, TOTAALBELEVING MET MUZIEK EN SHOW!
De muzikanten, majorettes en vendeliers van St. Switbertus zorgen er elk jaar voor dat u als publiek kunnen genieten van muziek en een kleurrijk en aansprekend visueel schouwspel. Zo hebben de slagwerkers van de malletband zich gespecialiseerd in straatshows en gooien de vendeliers hun kleurrijke vendels meters hoog boven het publiek. 

De vereniging bestaat in 2019 90 jaar, een mijlpaal waar nu al volop naar toe wordt gewerkt. Al die tijd staat Switbertus midden in de Lichtenvoordse gemeenschap, waarbij steeds weer nieuwe, verbindende, initiatieven worden ontwikkeld.

Tijdens de Lichtenvoordse kermis bijt Switbertus op zondag flitsend het spits af van het schitterende corso en organiseert zij op maandag het vogelschieten 2.0. Ook hier zorgt vernieuwing in de organisatie voor een betere totaalbeleving.  

Kortom, St. Switbertus is een vereniging die Lichtenvoorde ademt. Geniet van onze optredens! 


Harmonie en drumband St. Caecilia
Harmonie en drumband St. Caecilia Lichtenvoorde is opgericht in het jaar 1900. De vereniging telt 70 leden waarvan 34 jonger dan 20 jaar. Ook dit jaar werd daarom gekozen voor muziek tijdens het corso, die onze jeugd meer aanspreekt. Ook dit jaar doen we weer ons best om een waardevolle bijdrage te leveren aan het corso. Natuurlijk mag u ons niet vergelijken met de aanwezige showkorpsen. De vereniging blijft op zoek naar manieren om de eigen leden aan hun trekken te laten komen. Bovendien wil de vereniging open staan voor ieder, die muziek wil maken, jong, ouder en ook oud. Wij wensen u veel genot bij het kijken naar het corso en veel plezier op de kermis. 

Dirigent: Mw. Ira Wunnekink. Instructeurs: Dhr. Wilfried Elshof / A.J.Bennink.


Rijnmondband 
De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, 

saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is. 
De Rijnmondband is vaak terug te vinden op taptoes in binnen- en buitenland, maar is ook te zien tijdens streetparades, bloemencorso’s en concerten.
Ook neemt zij regelmatig deel aan verschillende concoursen en andere wedstrijden om het niveau te behouden dan wel te verhogen. Het Wereld Muziek Concours behoort tot één van de uitdagingen voor de Show- en Marchingband.


St. Joris Showband
St. Joris Showband is een unieke marchingband in de Brabantse Kempen en misschien wel in heel Nederland. Een ware entertainer! Naast traditionele optredens zoals parades, corso's en taptoes, is St. Joris Showband zich ook gaan specialiseren in maatwerk optredens op bijvoorbeeld evenementen en bedrijfsfeesten.

St. Joris Showband kan veel verschillende muzieksoorten spelen, van rock tot latin-swing en van pop tot jazzy. Echter, één ding staat vast: het korps heeft een unieke stijl en sound die niet in de laatste plaats is ontstaan doordat alle muziek speciaal voor haar wordt gearrangeerd.


Drumspirit
DrumSpirit blijft scoren met een nieuw entertainmentconcept: DRUMLINE XL! Een gigantische drumline met 25 jonge talenten met slagkracht. Vergeet hiermee de traditionele drumbands. Drumspirit entertaint het publiek met maffe beats en een verrassende performance. Dat blijkt wel uit het feit dat ze de finale hebben bereikt van ‘Belgium got Talent’ 


Iserlohner Stadtmusikanten
De Iserlohner Stadtmusikanten spelen populaire uit het Rock, Pop, Film en musicalgenre. Zoals bijvoorbeeld  Stand by Me, Smoke on the Water, The Theme of Rocky, Final Countdown, Rolling in the Deep, Enter Sandman, Nothing Else Matters, Star Wars en nog veel meer. Geniet van de allernieuwste show met een knipoog naar Queen. 


Fanfare en slagwerkgroep St. Antonius 
Het orkest bestaat uit ongeveer 25 leden. De leeftijd varieert van 10 tot 50 jaar. Het orkest staat onder begeleiding van Gerd Wensink uit Eerbeek. De Slagwerkgroep is een fanatieke en zeer enthousiaste jonge groep. Deze groep bestaat nu uit 10 leden en 5 leerlingen en staat onder leiding van instructeur Michiel Bütterhof uit Enschede.


TENTOONSTELLING

Na afloop van het corso, omstreeks 16.30 uur, worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingterrein aan de Gert Reindersstraat. Dit terrein is 's avonds sfeervol verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot circa 23.00 uur. In het programmaboekje 'Corso Inzicht' vindt u een plattegrond van de corsoroute. Op de plattegrond staat ook het tentoonstellingsterrein vermeld. U heeft toegang via de Hendrik Leemreizestraat.

Entree tentoonstelling:
Een entreekaart voor het tentoonstellingsterrein kost € 2.50 per persoon en is geldig op de dag van afgifte. Entree is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Entreekaarten zijn uitsluitend ter plaatse aan de kassa verkrijgbaar.

Openingstijden tentoonstellingsterrein:
Zondag      8 september 2019 16.30 - 23.00 uur.
Maandag   9 september 2019 12.00 - 22.00 uur.


Op maandagochtend, na de prijsuitreiking, rijden de wagens nogmaals de route die ze zondags hebben afgelegd. Omstreeks 10.00 uur komen de wagens weer aan op het tentoonstellingsterrein alwaar om 10.00 uur het traditionele vogelschieten begint. Nadat de versierde houten vogel eraf is geschoten en de schutterskoning(in) bekend is, wordt het terrein vanaf 12.00 uur tot circa 22.00 uur weer opengesteld voor het publiek.

CORSO NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes rondom het Bloemencorso Lichtenvoorde? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (onderaan deze webpagina) en u ontvangt vanaf nu automatisch alle highlights over ons corso!

Klik HIER voor onze laatste nieuwsbrief !