Bezoekersinfo

ENTREE & TRIBUNE


Alle online ticketprijzen zijn inclusief € 1,00 servicekosten per stuk
Entree is inclusief gratis programmaboekje
Entree is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar

Entreekaart (online voorverkoop): € 9,50 per persoon
Entreekaart audiodescriptie (online voorverkoop): € 9,50 per persoon
Tribunekaart (online voorverkoop): € 11,00 per persoon

Entreekaart aan de kassa: € 12,00 per persoon
Tribunekaart aan de kassa: € 12,00 per persoon

'Buurten bij de Bouwers' arrangement (online voorverkoop):  € 8,50 per persoon


KLIK HIER OM DIRECT KAARTEN TE BESTELLEN

Entreekaarten
Entreekaarten (sta-plaatsen) zijn online verkrijgbaar via deze website.
De online voorverkoop sluit zaterdag 7 september 2024 om 22:00u.

Op corsozondag 8 september kunt u ook een entreekaart kopen bij één van de kassapunten die rondom Lichtenvoorde zijn opgesteld. U kunt bij ieder kassapunt pinnen.


Tribunekaarten
Wilt u het corso bekijken vanaf een geweldige zitlocatie reserveert u nu dan vast een plek op één van onze tribunes.

Er zijn drie tribunes beschikbaar (zie de plattegrond voor de exacte locatie) :

 • Tribune A, Varsseveldseweg ('De Klinke')
 • Tribune B, Varsseveldseweg ('Antoniushove')
 • Tribune C, Richterslaan

Tribunekaarten geven u uitsluitend recht op een tribuneplaats, NIET op entree.

Onze tribunes beschikken over kuipstoeltjes. De plaatsen zijn niet genummerd. De eerste rij van iedere tribune wordt vrijgehouden voor minder valide mensen. Naast de tribunes aan de Richterslaan bevindt zich een vrije zone voor mensen met een rolstoel. 

Tribunekaarten zijn online verkrijgbaar via deze website. Op corsozondag 8 september zijn tribunekaarten, mits nog voorradig, alleen verkrijgbaar bij de tribunes. 

Op al onze entree- en tribunekaarten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.


PARKEREN

In de directe omgeving van de corsoroute zijn 4 parkeerplaatsen ingericht. De locatie van deze parkeerplaatsen vindt u op de plattegrond en onder het kopje routebeschrijving. De parkeerkosten zijn € 3,00. Pinnen is mogelijk.

 • P1 (ca. 850 meter tot de corsoroute) 
 • P2 (ca. 850 meter tot de corsoroute) 
 • P3 (ca. 1350 meter tot de corsoroute)
 • P4 (ca. 950 meter tot de corsoroute)

Bussen/Touringcars:
Indien u met een grote groep of busgezelschap naar ons corso komt bieden we speciale parkeerplaatsen dicht bij de tribunes. Meer informatie vindt u onder de rubriek groepen.

Invaliden parkeerplaatsen:
Op vertoon van de Algemene Invaliden Parkeerkaart kunt u met de auto de kassa passeren. Betaling van entree is voldoende. De invalidenparkeerplaatsen zijn gratis en zijn gelegen bij:

 • Albert Heijn (parkeerplaats)
  Navigatie: Carel Looierstraat 3

 • Scholengemeenschap Marianum (Wentholtpark)
  Navigatie: De Rode van Heeckerenstraat 1

 • Het Ludgerhof (voormalig kerkplein)
  Navigatie: Ludgerhof 2


ROUTEBESCHRIJVING

U komt met de auto:

Komend vanaf Arnhem - Doetinchem (A12, A18, N18)
Komend vanuit de richting Arnhem - Doetinchem, snelweg A18, rijdt u richting Varsseveld. Aan het eind van de snelweg A18, bij de stoplichten, gaat u rechtsaf, richting Varsseveld / Enschede. Bij het vierde stoplicht (na ca. 8 km) bereikt u Lichtenvoorde Zuid. Hier slaat u linksaf om te parkeren op de speciale parkeerplaatsen. Blijf hiervoor de borden volgen.
Navigatie: Lichtenvoorde, Zuid (parkeerweides P1, P2 en P3)


Komend vanaf Enschede - Groenlo (N18)

Komend vanuit de richting Enschede - Groenlo (N18)  rijdt u richting Lichtenvoorde. U neemt de afslag links naar Aalten - Bocholt (N313), op de derde rotonde rechts afslaan de Aaltenseweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Aaltenseweg 86 (parkeerweide P4)


Komend vanaf Bocholt - Aalten (N313)
Komend vanuit de richting Bocholt - Aalten rijdt u via de N313 tot aan de kruising met de Nijhofsweg (Domme Aanleg). U gaat hier linksaf en vervolgens direct rechts naar de Lichtenvoordestraatweg. Blijf de borden volgen.
Navigatie: Aaltenseweg 86 (parkeerweide P4)


U komt met openbaar vervoer:
Het Bloemencorso Lichtenvoorde is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Voor informatie en een routeplanning verwijzen wij u graag naar arriva.nl of 9292.nl. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Arriva op telefoonnummer: 0900-2022022.


Bussen/Touringcars:

Indien u met een grote groep of busgezelschap naar ons corso komt bieden we speciale parkeerplaatsen dicht bij de tribunes. Meer informatie vindt u onder de rubriek groepen. In verband met een goede doorstroming en het oog op de veiligheid van onze bezoekers vragen wij buschauffeurs zonder arrangement te navigeren via de N18- Richterslaan. 


PLATTEGROND / CORSOROUTE


De corsoroute heeft een lengte van 2,5 km. Op bovenstaande plattegrond is de corsoroute in het groen aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribunes (A en B aan de Varsseveldseweg en tribune C aan de Richterslaan).


De optocht start om 14.00 uur en doet de volgende straten in Lichtenvoorde aan:

 • Gert Reindersstraat (tentoonstellingsterrein)
 • Varsseveldseweg (tribunes A en B)
 • Esstraat
 • Richterslaan (tribune C)
 • Lievelderweg
 • Aaltenseweg
 • De Rode van Heeckerenstraat
 • Bronckhorststraat
 • Gert Reindersstraat (Tentoonstellingsterrein)

Corsopresentatoren
Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen u allerlei interessante zaken over de corsowagens en de (show)korpsen die aan u voorbij trekken. Een extra reden om comfortabel plaats te nemen op een van onze tribunes. U beleeft het corso nog intenser, doordat u extra inzicht krijgt in de achtergronden van het Bloemencorso!


Toiletvoorzieningen
Toiletvoorzieningen kunt u vinden op de volgende plekken aan de corsoroute:

 • Op de parkeerplaats links naast het gemeentehuis
 • Op de Richterslaan ter hoogte van de tribunes (tevens invalidentoilet).
 • Op de parkeerplaats bij de Ludgerhof op de hoek Ludgerstraat/ Tongerlosestraat

GROEPEN

Het Bloemencorso is erg geschikt om met een groep te bezoeken. 

Bussen/Touringcars:
Speciaal voor touringcarbussen is er dicht bij tribune C een ruime parkeerplaats. In overleg met de organisatie kunnen busgezelschappen dicht bij deze tribunes parkeren. Verder zijn er (tribune)plaatsen voor minder validen en rolstoelers. Horeca en (invaliden)toiletten bevinden zich langs de route.

Heeft u specifieke wensen, of vragen, neemt u dan contact met ons op. Daar waar mogelijk werken wij daar graag aan mee. Wij hechten er veel waarde aan dat uw dag- of weekendtrip naar Lichtenvoorde voor uw groep prettig verloopt.

Contact groepsboekingen / informatie:  arrangementen@bloemencorso.com

TENTOONSTELLING

Na afloop van het corso, omstreeks 16.30 uur, worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingterrein aan de Gert Reindersstraat. Dit terrein is 's avonds sfeervol verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot circa 22.00 uur. Op de plattegrond staat de locatie het tentoonstellingsterrein vermeld. U heeft toegang via de Hendrik Leemreizestraat.

Openingstijden tentoonstellingsterrein:

 • Zondag 8 september 2024 van 16.30 - 22.00 uur
 • Maandag 9 september 2024 van 12.00 - 22.00 uur

Maandagochtend:
Op maandagochtend, na de prijsuitreiking, rijden de wagens nogmaals de route die ze zondags hebben afgelegd. Omstreeks 10.00 uur komen de wagens weer aan op het tentoonstellingsterrein alwaar om 10.00 uur het traditionele vogelschieten begint. Nadat de versierde houten vogel eraf is geschoten en de schutterskoning(in) bekend is, wordt het terrein vanaf 12.00 uur tot circa 22.00 uur weer opengesteld voor het publiek.


DAHLIAFIETSROUTE

Zin om een hele mooie nieuwe route te fietsen en eens te zien waar de corsogroepen hun dahlia's telen die ze voor de corsowagens gebruiken? Komt dat even goed uit! Dan moet je deze dahliafietsroute hebben. Klik op deze link om de pdf van de route te openen of scan de QR code, zodat u de fietsroute online op uw mobiel heeft.De route is ongeveer 35 km lang en komt langs alle 18 dahliavelden van de verschillende corsogroepen. Deze route is het meest geschikt om te fietsen in juli, augustus en september, want dan staan de dahlia's in bloei. De start is bij de corsotuin aan de Richterslaan in Lichtenvoorde.

TOEGANG CORSOZONDAG

9:00 uur | Start entree controle/heffing 
Iedereen die na dit tijdstip Lichtenvoorde in wil heeft een geldige entreekaart nodig. Heeft u deze nog niet dan is deze te koop bij iedere kassa. Pinnen is mogelijk. 

Doorgang voor (brom) fietsers is bij iedere kassa toegestaan. Doorgang met een auto is bij iedere kassa toegestaan tot 12:00u, iedere inzittende dient over een entreekaart te beschikken. 

11:00 uur | De corsoroute wordt afgesloten
De corsoroute wordt vanaf 11:00u afgesloten, u dient vanaf dit moment een een andere route te kiezen. Oversteken van de route mag wel tot ca. 12:30u. Staan er hekken, dan vragen we uw medewerking om de hekken weer te sluiten. Na 12.30u is oversteken van de route niet meer toegestaan om reden van (verkeers)veiligheid.


12:00 uur | Er mogen geen auto's meer Lichtenvoorde in
U mag na 12:00u niet meer met de auto door de kassaposten.

Uitzondering hiervoor zijn de kassaposten Varsseveldseweg, Richterslaan en Aaltenseweg. Bij deze kassaposten is doorgang met de auto alleen toegestaan indien de bestuurder in het bezit is van een doorrijkaart* of doorlaatbewijs*. De medepassagiers dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs. Zij kunnen evt. nog een entreekaart kopen bij de kassa.


* Doorrijkaarten zijn entreekaarten voorzien van een auto-symbool. Deze speciale entreekaarten worden alleen uitgegeven aan personen die voor hun beroep (meestal horeca en zorg) in Lichtenvoorde moeten zijn. Deze doorrijkaarten worden vrijwel altijd verstrekt door de werkgever. Heeft u, voor bijvoorbeeld uw werknemers, ook doorrijkaarten nodig neem dan contact op met de organisatie (Team SBL).

Eventueel is er ook een mogelijkheid om in de week voorafgaand aan het corso een doorrijkaart aan te vragen bij de organisatie zelf. Uw verzoek dient dan wel aan de voorwaarden te voldoen. De organisatie is op maandag 2 september en vrijdag 6 september van 17:30u tot 18:30u aanwezig bij hotel de Koppelpaarden aan de Rapenburgsestraat 20. Ze kunnen daar ook uw overige vragen beantwoorden.


Een doorlaatbewijs is een polsbandje. Deze ontvangt u bij iedere kassa wanneer u na 9:00u Lichtenvoorde uitrijdt en aangeeft dat u Lichtenvoorde ook weer in wil. Het polsbandje ontvangt u voor alle passagiers in de auto en dient direct bij de ontvangst omgedaan te worden. Na 12:00u graag Lichtenvoorde uitrijden via de kassaposten Varsseveldseweg, Richterslaan of Aaltenseweg.Invaliden
Op vertoon van de invalidenkaart mag u, na controle/aanschaf van een entreekaart per inzittende, met uw voertuig langs de kassaposten.


Sportverenigingen of andere groepen
Om vervoersbewegingen van groepen mensen goed te regelen s.v.p. het contactformulier op deze website invullen. Wij nemen dan contact met u op.