Arrangementen

BUURTEN BIJ DE BOUWERS

Wilt u een kijkje achter de schermen bij het bouwen van de corsowagens? Grijp dan deze unieke kans en boek ons 'Buurten bij de Bouwers' arrangement! 

Onder begeleiding van onze gids brengt u tijdens het corsoweekend, op zaterdagmiddag 9 september, een bezoek aan een tweetal bouwlocaties. U raakt garandeert in de ban van de corsobouw. Uw bewondering en waardering groeit met de minuut zodra u hoort wat er allemaal schuilgaat achter de bouw van zo'n dahliareus op wielen. Van maquette naar laswerk en van techniek tot spektakelstuk; u leert vanmiddag het nodige over het bouwen van een corsowagen.

De rondleiding begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. 
Kosten: 5 euro per persoon. Reserveer nu!

OV ARRANGEMENT

Lichtenvoorde is met het Openbaar Vervoer goed bereikbaar. Het bezoeken van het Bloemencorso met de bus is zelfs extra voordelig op zondag 10 september. Een extra reden dus om uw auto thuis te laten. In samenwerking met vervoersorganisatie Arriva bieden wij u een zéér scherp geprijsd OV-arrangement aan!

Route plannen
Voor informatie en routeplanning kunt u terecht op www.arriva.nl of www.9292.nl of contact opnemen met de klantenservice van Arriva op telefoonnummer: 0900 - 2 022 022

Vanuit de richting Tiel/Arnhem, Apeldoorn/Zutphen en Enschede reist u zorgeloos en goedkoop naar Lichtenvoorde! Via DEZE LINK komt u op de website van Arriva voor maar liefst 20% korting op uw bustickets.

HOTELARRANGEMENT

Al 88 jaar staat de tweede zondag in september in Lichtenvoorde in het teken van het Bloemencorso. Metershoge wagens met miljoenen dahlia’s in prachtige kleuren, figuratie en muziek zorgen voor een b(l)oeiend spektakel. Wilt u een kijkje achter de schermen bij het op één na grootste Bloemencorso ter wereld combineren met een weekendje weg in de Achterhoek? Boek dan ons hotelarrangement.

In samenwerking met Hotel ’t Zwaantje en Herberg Erve Kots (Lievelde) bieden wij u een uniek en aantrekkelijk arrangement aan.
Het arrangement bestaat uit:

- 2 overnachtingen met uitgebreid ontbijtbuffet
- 1x drie gangen menu* op de dag van aankomst
- presentatie / rondleiding corsogroepen
- entreekaart Bloemencorso incl. gratis parkeren
- tribunekaart Bloemencorso
- toegang tot tentoonstellingsterrein
- Dahlia fiets- en wandel route

Kosten hotelarrangement

De kosten voor dit arrangement bedragen:
- Hotel ‘ t Zwaantje - € 150,00 per persoon
- Herberg Erve Kots - € 150,00 per persoon

Hotel ’t Zwaantje***
Hotel ‘t Zwaantje is centraal gelegen op vijf minuten lopen van het centrum van Lichtenvoorde. U bevindt zich dus midden in het feestgedruis! Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant met een goede keuken en gezellige terrassen. www.zwaantje.com

Herberg Erve Kots
Herberg Erve Kots ligt zo’n 6 km buiten Lichtenvoorde. Deze oud-Saksische herberg met gezellig restaurant beschikt sinds kort over een sfeervol logement. Erve Kots is tevens een openlucht museum met een 'brouwhoes' waar nog steeds bier gebrouwen wordt. www.ervekots.nl

Reserveren Hotelarrangement

- ’t Zwaantje: +31 (0)544 371 236 – info@zwaantje.com
- Erve Kots: +31 (0) 544) 37 16 91 – info@ervekots.nl

Informatie over het hotelarrangement:

VVV, Markt 11a, 7131 DG Lichtenvoorde - +31 (0)544 375 775 – info@vvvlichtenvoorde.nl - www.vvvlichtenvoorde.nl

FIETS- & WANDELROUTE

De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde heeft weer een prachtige dahlia fiets- & wandelroute voor u uitgestippeld. De route met een lengte van ongeveer 30 km leidt u rondom Lichtenvoorde langs prachtige dahliavelden en dwars door ons befaamde Achterhoekse coulisselandschap. U komt ook langs wagenbouwerslocaties waar hard wordt gewerkt aan de bouw van de nieuwe wagens voor het corso op zondag 10 september a.s. Misschien kunt u er zelfs een kijkje te nemen! Halverwege de route kunt u even uitrusten bij Zaal Overkamp in Vragender voor een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers. Wij wensen u alvast héél veel fiets- en wandelplezier !

Route via de TourToDo app
U kunt de route (héél handig) downloaden via de app van TourToDo. Deze app moet u eerst downloaden via uw Play Store of App Store. U vindt de route onder het nummer 670691. Vervolgens kunt u de route fietsen of wandelen met behulp van uw mobiel of tablet via GPS.

Geprinte versie
Geeft u de voorkeur aan een geprinte versie? Dan kunt u terecht bij het VVV kantoor in Lichtenvoorde. Hier kunt u een papieren exemplaar van de route gratis ophalen. De route start bij het VVV kantoor op de Markt in Lichtenvoorde.

Route downloaden
Verder kunt u de route 2016/2017 HIER ook direct downloaden.