Deelnemers

Corsogroep Hooiland

Naam: Goudvis
Ontwerper(s): Chris Onstenk en Glenn ter Haar

Plaats 2022: 1 (6365 punten)


Lansink Bluiminck

Naam: Cowboys
Ontwerper(s): Mark Muller

Plaats 2022: 2 (6360 punten)

John Thomas, Mike Matthews en Bruce Howard waren in hun hoogtijdagen de grootste schurken van het Wilde Westen. Inmiddels zijn ze een jaartje ouder en is hun trouwe ros ingeruild voor een houten exemplaar. Naar verluidt doen ze vandaag Lichtenvoorde aan…


Boschkempers

Naam: Mijn Lievelings
Ontwerper(s): Karin Boschker

Plaats 2022: 3 (5580 punten)

Iedereen heeft of had ze. Eén of meerdere knuffels die overal mee naar toe gingen. Een maatje waar in de eerste levensjaren alles mee gedeeld werd. Ze blijven in gedachten voor altijd bij je, want jouw lievelings zijn van onschatbare waarde.


Corsogroep Teeuws

Naam: Klimaatvluchtelingen
Ontwerper(s): Paul Wieggers

Plaats 2022: 4 (5340 punten)

De wintertijd lijkt niet langer het domein van de winterkoning. Opwarming noopt tot vertrek naar koudere oorden, daar waar het weer echt vorstelijk is.


Corsogroep Zieuwentseweg

Naam: SOLO
Ontwerper(s): Eljon Konink

Plaats 2022: 5 (4860 punten)

Een uitverkocht rockconcert. Het is bloedheet en er hangt een dampende lucht. De band bouwt naar het hoogtepunt en brengt het publiek in extase. En dan, op dat moment, gaan vooraan de handen omhoog. De gitarist bedenkt zich geen moment. Hij sluit zijn ogen en laat zich vallen. De meest epische solo wordt gedragen door honderden fans.


Geschud(t)

Naam: Medusa
Ontwerper(s): Jobbe Reukers

Plaats 2022: 6 (4800 punten)

Knap, beeldschoon, misschien wel oogverblindend. Deze zondag zal ze jou graag eens in de ogen willen aankijken, maar durf jij terug te kijken?


Corsogroep De Witte Brug

Naam: Gehavend
Ontwerper(s): Luuk Roelofsen

Plaats 2022: 7 (4710 punten)

We gaan terug naar het jaar 1815 in Frankrijk, 26 jaar na de start van de Franse revolutie. Lodewijk XVIII is onze koning. Ons zwaar gehavende schip komt terug van een felle strijd op zee, een deel van onze bemanning is verloren gegaan. Onder harde bevelen van vrede bewakers wordt dit schip door de overgebleven veroordeelden de werf ingetrokken. Geïnspireerd op de openingsscene van de musical Les Misérables.


6Kamp

Naam: Jack 'O Lantern
Ontwerper(s): Jord van den Berg

Plaats 2022: 8 (4680 punten)

it jaar brengen wij Halloween naar de straten van Lichtenvoorde!
Een typische Amerikaanse traditie voor Halloween is het maken van een jack-o'-lantern. Een jack-o'-lantern bestaat uit een uitgeholde pompoen waarin een eng gezicht is gesneden.


Corsoclub Boschlaan

Naam: Trekvogels
Ontwerper(s): Sjoerd Spijkers

Plaats 2022: 9 (4440 punten)

In het 2e weekend van september gaat de vogeltrek weer van start. Onze vogels zullen door de straten van Lichtenvoorde trekken voordat ze koers zetten naar het warme zuiden, waar ze straks te bewonderen zijn in één van de vele speelgoedwinkels die het land rijk is. Weten zij uw aandacht te ‘trekken’?


Kwintet

Naam: Exp V-202240
Ontwerper(s): Gezienus Bruining

Plaats 2022: 10 (4380 punten)

Op zoek naar buitenaards leven. Na twee jaar gaat onze expeditie dan eindelijk van start. Vanuit ons KIFSR (Kwintet Institute For Space Research) hoofdkwartier in Lichtenvoorde lanceren wij ons nieuwste ruimtevaartuig: EXP. V-202240.


Groep Marneth

Naam: Transformatie
Ontwerper(s): Maud op den Akker

Plaats 2022: 11 (4320 punten)

Stel het jezelf eens voor, je bent in het verkeerde lichaam geboren. Je moet het je omgeving vertellen, ondergaat operaties, slikt hormonen en na al die jaren van strijd kan je zijn wie je daadwerkelijk bent. Je kijkt in de spiegel en eindelijk zie je de persoon staan die je altijd al bent geweest. Maar wat als dat niet geaccepteerd wordt? Je wordt gepest, getreiterd, gestalkt, genegeerd of mishandeld... Laten we de maatschappij transformeren. Laten we iedereen accepteren.


Groep Rensing

Naam: Compositie
Ontwerper(s): Dante Verbruggen en Lars Ikink

Plaats 2022: 12 (4200 punten)

Een tijd geleden is er muziekmachine gebouwd, een enorme constructie gemaakt van stukken metaal en hout. Nu is het tijd, tijd voor deze machine om muziek revolutionair tot het absolute uiterste te brengen. Geniet van het spektakel dat u gaat waarnemen want we gaan back. BACK TO THE GRIND!Veur Mekare

Naam: Verborgen
Ontwerper(s): Chris Kleverwal en Luuk Smees

Plaats 2022: 13 (4140 punten)

Overgenomen door de natuur ligt dit eeuwenoude kanon verscholen in de diepte. Duik mee en bekijk wat de zee nog meer voor ons verborgen houdt.


Harbers Paul

Naam: Gifkikkers
Ontwerper(s): Laurens Stortelder

Plaats 2022: 14 (3870 punten)

We kennen de gifkikker als een klein, felgekleurd amfibie maar ook als iemand met een opvliegend karakter. De wagen toont ons een beeld van deze twee betekenissen.


Van Reedestraat

Naam: 2CV Hybrid
Ontwerper(s): Arnout Menting

Plaats 2022: 15 (3810 punten)

De klassieker maar dan hybride aangedreven!


Groep van Ons

Naam: Zwaan
Ontwerper(s): Jules Meekes, Sil Eggink, Daan Wopereis, Kay Gosselink

Plaats 2022: 16 (3780 punten)

Krachtige lijnen weerspiegelen de grootste watervogel van Nederland. Eenvoud met een fel karakter maakt deze sierlijke vogel een statig beeld in de straten van Lichtenvoorde.


Vedut Nogal

Naam: Let"s Get Loud
Ontwerper(s): Mara Taken, Wessel Beerten, Isa Beemers

Plaats 2022: 17 (3690 punten)

In de lucht hangt een onbekende spanning. Instrumenten spelen een onweerstaanbare melodie. Het volume groeit. De lichten nemen de controle over. Laat je meenemen in onze muzikale beleving!


De Lummels

Naam: Zoetigheid
Ontwerper(s): Wesley Helmers en Kevin Mateman

Plaats 2022: 18 (3360 punten)

Iedereen houdt van snoepen. Iedereen houdt van zoet. Daarom delen de Lummels vandaag met suikergoed. Voor elke zoetekauw, pakken we vandaag speciaal wat voor jou!