Bezoekersinfo

ENTREE & TRIBUNE

Alle online ticketprijzen zijn exclusief € 1,00 servicekosten per stuk

Entreekaart in voorverkoop (online): € 8,50 per persoon (incl. programmaboekje) - t/m 16 jaar gratis
Entreekaart aan de kassa: € 10,00 per persoon
Tribunekaart: € 10,00 per persoon
Entree tentoonstellingsterrein: € 3,00 per persoon kinderen t/m 16 jaar gratis

KAARTEN BESTELLEN

Entreekaarten
Entreekaarten (sta plaatsen) zijn in de voorverkoop (t/m vrijdag 9 september 2022) verkrijgbaar via deze website. 

Op corsozondag 11 september kunt u een entreekaart kopen bij één van de kassapunten die rondom Lichtenvoorde zijn opgesteld.
Entree tot ons corso is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar.

Tribunekaarten 
We hebben drie tribunes:

 • Tribune A, Varsseveldseweg ('De Klinke')
 • Tribune B, Varsseveldseweg ('Antoniushove')
 • Tribune C, Richterslaan

Tribunekaarten geven u uitsluitend recht op een tribuneplaats, NIET op entree.

Onze tribunes beschikken over kuipstoeltjes. De plaatsen zijn niet genummerd. Bij aankomst wordt u een plaats toegewezen. De eerste rij van iedere tribune wordt vrijgehouden voor minder valide mensen. Naast de tribunes aan de Richterslaan bevindt zich een vrije zone voor mensen met een rolstoel. 

Tribunekaarten zijn in de voorverkoop (t/m dinsdag 9 september 2022) verkrijgbaar via deze website.

Op corsozondag 11 september zijn tribunekaarten, mits nog voorradig, alleen verkrijgbaar bij de tribunes. 

Op al onze entree- en tribunekaarten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.


GROEPEN

Het Bloemencorso is erg geschikt om met een groep te bezoeken. 

Touringcars:
Speciaal voor touringcarbussen is dicht bij tribune C) een ruime parkeerplaats. In overleg met de organisatie kunnen busgezelschappen zelfs tot aan de tribunes worden gebracht en gehaald. Verder zijn er (tribune)plaatsen voor minder validen en rolstoelers. Horeca en (invaliden)toiletten zijn langs de route.


Wensen
Heeft u specifieke wensen, of vragen, neemt u dan contact met ons op. Daar waar mogelijk werken wij daar graag aan mee. Wij hechten er veel waarde aan dat uw dag- of weekendtrip naar Lichtenvoorde voor uw groep prettig verloopt.

Contactpersoon groepsboekingen / informatie: 
Mirjam Peters, pr@bloemencorso.com
ROUTEBESCHRIJVING

Komend vanaf Arnhem - Doetinchem (A12, A18, N18)
Komend vanuit de richting Arnhem - Doetinchem, snelweg A18, rijdt u richting Varsseveld. Aan het eind van de snelweg, bij de stoplichten, gaat u rechtsaf, richting Varsseveld / Enschede. Bij het derde stoplicht (na 8 km) bereikt u Lichtenvoorde, hier slaat u rechtsaf om het centrum te bereiken en linksaf om te parkeren op de speciale parkeerplaatsen.
Navigatie: Zieuwentseweg 26

Komend vanaf Enschede - Groenlo (N18)
Komend vanuit de richting Enschede - Groenlo rijdt u richting Lichtenvoorde. U neemt de afslag links naar Aalten - Bocholt, op de rotonde rechts afslaan de Vragenderweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Dieselstraat 4

Komend vanaf Bocholt - Aalten (N313)
Komend vanuit de richting Bocholt - Aalten rijdt u rechtdoor over de rotonde, daarna de volgende rotonde links de Vragenderweg op, borden blijven volgen.
Navigatie: Dieselstraat 4

Openbaar Vervoer
Het Bloemencorso Lichtenvoorde is per openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Voor informatie en een routeplanning verwijzen wij u graag naar arriva.nl of 9292.nl. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Arriva op telefoonnummer: 0900-2022022.

Bussen
In verband met een goede doorstroming en het oog op de veiligheid van onze bezoekers vragen wij buschauffeurs te navigeren via de N18- Richterslaan. U wordt ter plaatse vanaf de betreffende kassapost door onze vrijwilligers begeleid naar speciale parkeerplaatsen.


WEBSHOP

In onze  WEBSHOP hebben we diverse (jaarlijkse) videoregistraties van de corso's vanaf 1987 te koop. Heeft u een speciale herinnering aan een bepaald corso of zoekt u een origineel cadeau? Bestel dan een of meerdere DVD's of USB-sticks in onze online shop. 

Wilt u het corsogevoel uitdragen en een gele corsovlag in uw vlaggenmast knopen?
U vindt ze in onze webshop!

 

PARKEREN

In de directe omgeving van de corsoroute zijn diverse parkeerplaatsen ingericht.
De parkeerkosten zijn € 2,50

Invaliden:
Op vertoon van de Algemene Invaliden Parkeerkaart kunt u met de auto de kassa passeren. Betaling van entree is voldoende. De invalidenparkeerplaatsen zijn gelegen bij:

Scholengemeenschap Marianum (Wentholtpark)
Navigatie: De Rode van Heeckerenstraat 1

Het Ludgerhof (voormalig kerkplein)
Navigatie: Ludgerhof 2

Albert Heijn (parkeerplaats)
Navigatie: Carel Looierstraat 3

OPTOCHT

De corsoroute heeft een lengte van 2,5 km. Op bovenstaande plattegrond is de corsoroute in het groen aangegeven. U vindt hier tevens een overzicht van de tribunes (A & B aan de Varsseveldseweg en tribune C aan de Richterslaan).


De optocht start om 14.00 uur en doet de volgende straten in Lichtenvoorde aan:

 • Gert Reindersstraat (tentoonstellingsterrein)
 • Varsseveldseweg (tribunes A & B)
 • Esstraat
 • Richterslaan (tribune C)
 • Lievelderweg
 • Aaltenseweg
 • De Rode van Heeckerenstraat
 • Bronckhorststraat
 • Gert Reindersstraat (Tentoonstellingsterrein)

Corsopresentatoren
Bij de tribunes staan corsopresentatoren. Zij vertellen u allerlei interessante zaken over de corsowagens en de (show)korpsen die aan u voorbij trekken. Een extra reden om comfortabel plaats te nemen op een van onze tribunes. U beleeft het corso nog intenser, doordat u extra inzicht krijgt in de achtergronden van het Bloemencorso!

Toiletvoorzieningen
Toiletvoorzieningen kunt u vinden op de volgende plekken aan de corsoroute:

 • Op de parkeerplaats links naast het gemeentehuis
 • Op de Richterslaan ter hoogte van de tribunes (tevens invalidentoilet).
 • Op de parkeerplaats bij de Ludgerhof op de hoek Ludgerstraat/ Tongerlosestraat

MUZIEKKORPSEN

Muziekkorpsen "kleuren" onze optocht nog mooier! Onderstaand vindt u een opsomming van de korpsen die tijdens het Bloemencorso in 2019 bij ons optraden. Zodra bekend is welke korpsen in 2022 acte de présence geven, informeren wij u uiteraard direct!

Schutterij St. Switbertus & Harmonie-drumband St. Caecilia uit Lichtenvoorde 

Op kermiszondag kon u voor het eerst in het 90-jarige bestaan van Switbertus tijdens de grote optocht genieten van vlotte en eigentijdse muziek, gespeeld door een mix van muzikanten van Switbertus en Caecilia.


Muziek Lievelde (Harmonie St. Willibrord & drumband De Schanskloppers)

Drumband De Schanskloppers uit Lievelde werd opgericht in 1969 en begon met een aantal vendeliers die muzikaal ondersteund werden door enkele tamboers. Gaandeweg de jaren groeide het ledenaantal en werden er diverse onderdelen aan het korps toegevoegd. Momenteel bestaat de vereniging uit 70 leden, zowel jong als oud.

Harmonie St. Willibrord uir Lievelde is ontstaan op 13 maart 1934 als Lievelder Fanfare Corps. Een muzikaal gezelschap uit Lievelde en omstreken dat sinds 1 december 2016 onder leiding staat van Robin Loff. Robin nam het stokje over van zijn vader Willem Loff die de harmonie vanaf 1985 leidde naar de eerste divisie (hoogste afdeling) van de huidige KNFm, Harmonie St. Willibrord bestaat uit drie verschillende orkesten voor zowel jong als oud. 


Sambaband Djembé Agogo uit Veldhoven

Brassband DjembeAgogo uit Veldhoven is een initiatief van Nel Schippers. Ze verzorgen zowel workshops als optredens. Djembé Agogo is een groep samenwerkende workshopleiders, muzikanten en danseressen uit Nederland, West Afrika, Brazilië en het Caribische gebied. Al meer dan 15 jaar verzorgen ze exotische en swingende optredens en workshops op locatie. 


Jubal Drum & Bugle uit Dordrecht

Jubal drum & bugle corps behoort met haar oprichting in 1911 tot de oudste showkorpsen van ons land en viert dit jaar haar 108-jarig bestaan. Ooit opgericht als fluitclubje is het corps nu uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende showkorpsen in Europa. Naast het corps dat u vandaag ziet heeft Jubal ook een 65-leden tellend jeugdcorps Jong Jubal, en is het de grondlegger van het concept Music Kids, dat inmiddels door een 50-tal muziekverenigingen in Nederland wordt gebruikt.


Musikcorps FFW Grossen Linden uit Linden (Duitsland)

Musikcorps van de Freiwillige Feuerwehr Grossen-Linden is een club, die in 1953 werd opgericht als een fanfare. Het Musikcorps is nu een van de bekendste Duitse fanfares en is verdeeld in de formatie 74, het jeugdmuziekkorps en het vlaggenschip van de club, de mars & showband.

Het muziekkorps heeft al opgetreden in Duitsland, Japan, Canada, de VS, Ierland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland en heeft meer dan 150 eerste prijzen gewonnen bij deelname aan nationale en internationale wedstrijden.


Kamper Trompetter Korps uit Kampen 

Kamper Trompetterkorps uit Kampen  hanteert de slogan “It’s all about performance”. 

KTK is een toonaangevende showband die Nationaal en Internationaal zijn sporen heeft verdiend. In Mei 1951 opgericht als Jeugd Verkeers Brigade van de plaatselijke politie en heeft zich verder door ontwikkeld tot de huidige vereniging.

De vereniging bestaat uit het KTK, Jong KTK en de KTK Music Kidz en heeft vernieuwing en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Met hun indrukwekkende jeugdopleiding borgen zij de toekomst van hun vereniging.

Hun vereniging behoort tot een van de meeste geboekte showbands van Nederland. Al meer dan 60 jaar verzorgen zij optredens bij evenementen, taptoe en parades. Hun korpsen reizen Nederland, Europa en de Wereld over om hun productie te vertonen.

TENTOONSTELLING

Na afloop van het corso, omstreeks 16.30 uur, worden de wagens opgesteld op het speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingterrein aan de Gert Reindersstraat. Dit terrein is 's avonds sfeervol verlicht. De tentoonstelling is voor het publiek geopend van 16.30 uur tot circa 23.00 uur. In het programmaboekje 'Corso Inzicht' vindt u een plattegrond van de corsoroute. Op de plattegrond staat ook het tentoonstellingsterrein vermeld. U heeft toegang via de Hendrik Leemreizestraat.

Entree tentoonstelling:
Een entreekaart voor het tentoonstellingsterrein kost € 3,00 per persoon en is geldig op de dag van afgifte. Entree is gratis voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Entreekaarten zijn uitsluitend ter plaatse aan de kassa verkrijgbaar.


Openingstijden tentoonstellingsterrein:
Zondag   11 september 2021 16.30 - 23.00 uur.
Maandag 12 september 2021 12.00 - 22.00 uur.

Op maandagochtend, na de prijsuitreiking, rijden de wagens nogmaals de route die ze zondags hebben afgelegd. Omstreeks 10.00 uur komen de wagens weer aan op het tentoonstellingsterrein alwaar om 10.00 uur het traditionele vogelschieten begint. Nadat de versierde houten vogel eraf is geschoten en de schutterskoning(in) bekend is, wordt het terrein vanaf 12.00 uur tot circa 22.00 uur weer opengesteld voor het publiek.

CORSO NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes rondom het Bloemencorso Lichtenvoorde? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (onderaan deze webpagina) en u ontvangt vanaf nu automatisch alle highlights over ons corso!

Klik HIER voor onze laatste nieuwsbrief !